koppány2012 057.jpgAz iskolánkban zajlott le 2012. március 18-án az országos Csikó baranta verseny, amelyen megközelítőleg nagyjából száz fiatal barantás jelentkezett és versenyzett. A tornatermet és  verseny területét a kispesti Koppány Vezér Baranta csapat rendezte be és ez a csapat is volt a verseny házigazdája. Összesen több mint hat versenyszám volt.

Bevonulás: A baranta csapatok betűrend szerint bevonultak sorba a tornateremben és a zsűri azt pontozta, milyen pontosan menetelnek a csapatok tagjai, milyen az összkép.

Akadálypálya: az akadálypályát az iskola udvarán rendezték be. A versenyzőknek először a rönkökön kellett átmenniük, utána egy vödörbe kellett teniszlabdákat (ha félre megy a labda akkor büntetőt kap a versenyző). A vödör után a következő állomásig kellett futnia a barantásnak, ott pedig karddal és pajzzsal kellett elkövetkező akadályokon átmennie. Ezután következett a homokozóban való kúszás, utána pedig a mászókán felfutva és onnan a másik oldalra támasztott padon át lecsúsznia és befutni a célba.

Szablyavívás: Itt a kategóriák csoportjainak versenyzői polifom szablyákkal vívtak egymással, egészen addig, ameddig az egyik versenyző nem éri el a három pontot (minden testrész 1 pontot ér, kivéve az alsó kar, az nem ér pontot).

Birkózás: Itt szőnyegen birkóznak egymással a barantások. Az volt a cél, hogy a versenyző a másik barantást úgy vigye le a földre, hogy ne tudjon megmozdulni, ellenállni (stabil helyzetbe hozza). Azért megjegyezném, hogy a birkózás szabályaiban le volt fektetve az, hogy csípni, harapni, rúgni, ütni és folytogatni tilos volt.

Toldi erőpróba: Itt meg kellett ismételni a legendás Toldi Miklós tettét. Egy hosszú botot kellett tartani (egyenesen), addig, míg az ellenfeleink nem bírják tovább és leengedik a botot.

Bemutató: a baranta csapatok tagjai bemutatják az általuk kitalált koreográfiát, harcot.

A verseny eredményes volt, mindenki jól érezte magát és kiváló eredmények születtek. Az érmek mellett kiosztottak négy kupát is. Kupát kapott többek közt a legtöbb versenyzőt hozó csapat, a legtöbbet segítő csapat és a legtöbb pontot, legtöbb eredményt elérő csapat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kispestipuskas.blog.hu/api/trackback/id/tr204332851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása