A halmaz a Matematika egyik legalapvetőbb fogalma. A modern matematika egységes tárgyalásmódot használ és számos tudományos eredményt hozó hozzáállását fejezi ki az a kijelentés, miszerint végső soron minden, a matematika által vizsgált dolog: halmaz. Bernard Bolzano cseh (szudétanémet) matematikus, filozófus alkotta meg magát a halmazt, mint fogalmat a fogalmat a 19. században.  A halmazelmélet nevű matematikai tudományág megalkotója Georg Cantor orosz származású matematikus volt. A halmazokba írhatunk, különíthetünk el minden dolgot. Maga a halmaz és a halmaz elméletről több évig lehetne beszélni, mivel bár a 19. században lett megalkotva, ma már a Matematika egyik alapköve.

A halmazokkal már alsós korodban találkozhatsz és az összes tanulmányod között fogsz találkozni vele. Amit az iskolában tanulunk alsóban a halmazokról, az az, hogy számokat vagy eseményeket halmazokba lehet megjeleníteni, így könnyebb eligazodni az eseményeken vagy a szám csoportokon.

Források és további információk:

hu.wikipedia.org/wiki/Halmaz

hu.wikipedia.org/wiki/Halmazelmélet

hu.wikipedia.org/wiki/Georg_Cantor

www.bethlen.hu/matek/Mathist/Forras/Halmazok_megadasa.htm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kispestipuskas.blog.hu/api/trackback/id/tr453254084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása