Megemlékezés 1956-ról

Címkék: ünnepek

2011.10.21. 22:51

Ma, október 21-én az iskola megemlékezett az 1956. október 23-án kirobbant forradalom hőseiről ,akik fellázadtak az önkényuralom ellen és hősiesen életüket áldozták a magyar nép szabadságáért.

Az iskolában a 3. órában a színjátszó szakkör műsorát lehetett hallani az iskola rádióban, majd egy kis szünet volt és minden osztály (először az alsósok) elindultak az 56-osok terére. A 42-es villamos vonalán az osztályok sorra felkeresték a téren álló emlékművet és minden osztály elhelyezett egy száll virágot. minden osztály, miután letette az emlékmű elé a virágot és megtörtént az egy perces néma tiszteletadás, visszaindult (a kép nem a mostani virágokat ábrázolja).

A kerületben önálló megemlékezés is lesz október 23-án, vasárnapon. Ott Kispest országgyűlési képviselőre mond beszédet és a Templom téren található 56-os kopjafát koszorúzzák meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kispestipuskas.blog.hu/api/trackback/id/tr73321047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása