Siker Dániában!

Címkék: kiemelkedő sportsikerek

2011.06.06. 21:13

2011. május 20-22 között rendezték a Dán Junior Open utánpótlás tollaslabda versenyt, ahol a magyar színeket Madarász Réka, Pytel Gergő és Pápai Balázs képviselte.

A versenyen 9 ország több, mint 600 versenyzője vett részt (Anglia, Észtország, Norvégia, Csehország, Svédország, Németország, Magyarország, Dánia, Izrael) Persze elég lett volna, ha a dán versenyzőkkel kell "csak" megküzdeni.

Nem várt, szép sikereket ért el a magyar küldöttség, mert Réka egyéniben (U11) végig magabiztos játékkal megnyerte a tornát. Nagy dicsőség az iskolának, hogy egyik tanulóra bajnok lett és nem csak az iskola, hanem a haza hírét is öregbítette.

Vasárnap voltak a döntők. Az első szett simán elment, a másodikban már szorosan a dánokon voltunk és sikerült 21/19-re nyerni, - Csöre és Lajos Rékának, Károlyi Áki Balázsnak adja a tanácsot, a többi magyar meg rágja a körmét. Kicsit megnyugodtunk, van esély, gondoltuk. A harmadik szettben a dánok elmennek és 20-17-nél három meccslabdájuk van. Az elsőt hárítjuk, a másodikat is, a harmadikat is, persze most már nekünk áll a zászló, gondoljuk és igen, itt az előny és SIKERÜLT 22/20 ide, itt az első arany Dániából. Réka kap 10 perc pihenőt, és szólítják a leány döntőre. Nincs mese, nem kegyelmez és mosolyog, megnyeri a versenyt, szép és okos játékkal. Már csak a fiú páros van hátra, jó lenne még egy első hely! Sima az első, hátradőlünk. De a dánok nem, jó játékkal végig a nyakunkon, és megint kezdődnek az izgalmak. 20-19-nél mérkőzéslabdánk van, hárítják, csakúgy, mint a következő 2-őt, és 23-22-re már ők vezetnek. Eszünkbe jut a vegyes döntő, jaj ne, de mi is hárítjuk, aztán már itt az előny és a mérkőzés is! Boldog és fáradt arcok, igazán szép siker!

Forrás:Magyar Tollaslabda Szövetség

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kispestipuskas.blog.hu/api/trackback/id/tr842962840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása