Mostanában több természettudományi verseny is zajlik vagy zajlott a kerületben. Ezeket említenénk meg röviden. Két héttel ezelőtt zajlott le a kerületben a Teleki Pál Földrajz és Földtan verseny kerületi fordulója. Itt az iskolának három hetedikes és egy nyolcadikos diákja is részt vett. A helyezések a következők: a hetedikesek közül kerül ki az 5., a 12. és a 13. helyezett, a nyolcadikos versenyzőnk pedig szintén a középmezőnybe jutott. Tegnap, február 18-kán zajlott le a kerületi Herman Ottó Biológia verseny, ahol körülbelül húszan indultak a kerületi általános iskolákból. Tőlünk 2 hetedikes diák vett részt, az egyik a 10., a másik a 13. helyet szerezte meg. Holnap, február 20-kán fog lezajlani a kerületi Hevesy György Kémiaverseny. Nem sokára pedig jön az 5. és 6-dikosok számára megrendezett kerületi Kaán Károly Természettudományi verseny is, ahova szintén indítunk versenyzőket.

Farsang 2013

Címkék: programok farsang 2013

2013.02.16. 19:46

 

Közel egy hete zajlott le iskolánkban az idei Farsang. Idén is az iskola majdnemhogy minden tanulója részt vett a mulatságon és sokan be is öltöztek. Délután négy óráig lehetett bemenni az iskolába és azután kezdődött a jelmezverseny. Rengeteg csodás és leleményes jelmezt sikerült készítenie mindenkinek, meglepetésként pedig rokyzók is felléptek a verseny után. A farsang idején most is működött a büfé és a egy kis csendességre vágyók számára a teaház.Eredményképpen elmondhatjuk, hogy mindenki jól érezte magát. :)

Újra jelentkezünk!

Címkék: farsang 2013

2013.02.05. 20:00

Farsang.JPG

Egy "kis" szünet után visszatérek és pont most van a farsangi készülődés csúcspontja. Még holnap (február 6., szerda) vehettek a tombola árusoktól tombolákat, mert csütörtökön az első szünettel megkezdődik a sorsolás. A szíveket még csütörtökön is vehettek, már pénteken nem, akkor ugyanis már a Szívpostások kézbesítik a postaládába bedobott leveleket a boldog címzetthez. Végül, de nem utolsó sorban. E hét pénteken lesz 16 órai kezdettel a Farsangi jelmezverseny, a végén egy jó kis meglepetéssel és a tombola sorsolás fődíjainak kihúzása. Idén is valószínűleg rengeteg ötletes és kreatív maskarában gyönyörködhetünk, emellett idén is várhatóak színvonalas produkciók, amelyek közül az egyéni versenyzőkhöz hasonlóan a legjobbak díjazásban részesülnek.

 Tehát farsangig még három nap........várjátok ti is? :)

Karácsonyi ünnep

Címkék: ünnepek december 2012

2012.12.24. 14:51

A blog békés, szeretetben és boldogságban gazdag karácsonyi ünnepeket kíván minden tanárnak, gyereknek, szülőnek és olvasónak.

 

Csillagszóró nap

Címkék: december 2012 csillagszórónap

2012.12.24. 14:45

December 21-én tartottuk meg iskolánkban a tanítás nélkül zajló Csillagszóró napot. A felsős tanulók 8 órától 11 óráig előzetes feliratkozás alapján különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt, például mint a mézeskalács sütés, mandala színezés, gyertya díszítés stb.

 


December 6-án, Szent Miklós ünnepén iskolánkba is ellátogatott a Mikulás, krampuszai kíséretével. Délelőtt végigjárta az alsós osztályokat, ajándékokat osztogatva. A második szünetben zajlott le az 1-4. osztályosok között a mikulásfej keresés, majd a következő szünetben a felsősök között. A negyedik órában ünnepélyes iskolagyűlés volt megtartva, ahol a Mikulás is jelen volt, mint fő vendég. Fontos információk mellett elhangzottak a Fogászati vetélkedő, az Illik, nem illik vetélkedő és az alsós szép olvasási verseny győzteseinek névsora. Az ötödik órában a felsősök számára idén is megtartották a vicces feladatokkal teli Mikulás váltó nevű sport és ügyességi versenyt, ahol már a frissen a felsősök közé tartozó ötödikesek is nagyon jól szerepeltek.

Krampuszfutás 2012

Címkék: december versenyek 2012

2012.12.16. 12:40

"Kicsi" késéssel, de elkezdünk beszámolni a decemberi programokról.

December 5-én zajlott le idén is az iskolánk a versenyre jelentkezett felsős tanulói között a Krampuszfutás. A verseny lényege, hogy egy közepes tömegű zsákkal kell a nagyjából azonos képességű versenytárssal verseny futni a rajttól a célig. A legjobb eredményt előre tanulók lehettek december 6-kán a Mikulás mellett a krampuszok.

Fogászati vetélkedő

Címkék: versenyek 2012

2012.11.29. 17:46

Bocs a kis késésért, az alsós programokról nehezebb információt szerezni. Ebben a hónapban zajlott le nemrég az iskola Fogászati vetélkedője az alsós osztályok részvételével. Minden osztályból indítottak egy néhány fős csapatot és a fogápolásról, a fogakról voltak kérdések, feladatok. Az eredményeket várhatóan az ünnepi, a mikulás látogatásával egybekötött iskolagyűlésen tudjuk meg.

Idén is Karácsonyi vásár

Címkék: december 2012 vásárok

2012.11.20. 15:41

Előző hét szerdától, november 1-kétő újra itt van a Karácsonyi vásár. Idén is Edit néni szervezésével körülbelül egy hónapig üzemel és minden nap reggel és az udvari szünet ideje alatt fogadja a vásárlókat, látogatókat. Most is minden található, toll, radír, matrica, képeslap és egyéb, az ember kedvére való játékok.

IIlik-nem illik vetélkedő

Címkék: versenyek 2012

2012.11.20. 15:31

Pontosan egy hete, 2012. november 13-án zajlott le az iskola ebédlőjében a felsős tanulók Illik-nem illik vetélkedője. Idén is a szokásokhoz híven minden osztályból elindultak a négyfős létszámú csapatok, akik sikerrel küzdöttek a helyezésekért. Az eredményt a verseny résztvevői már tudják, de hivatalosan majd a decemberi iskolagyűlésen tudhatja meg a széles közönség is, mi is lett a verseny végeredménye.

süti beállítások módosítása